Botox Gummy Smile

Gummy smile är ett uttryck för när en stor del av tandköttet visas när du ler. I de flesta fall beror detta på en stark muskulatur i överläppen och då kan botox vara en enkel och effektiv behandling mot detta med önskan om att få överläppen tillräckligt avslappnad för att därmed inte dras upp lika mycket när du ler.

Botox mot Gummy Smile

Behandla gummy smile utan att operera

Många tror att operation eller tandreglering är den enda utvägen om man är född med ett leende som visar upp tandköttet ovanför tandraden men så är alltså inte fallet. Ett så kallat gummy smile går även att behandla med botulinum toxin, botox, som slappnar av muskelaktiviteten i ett område och får överläppen att sjunka längre ner och täcka upp tandköttet. Om det går att behandla med botulinum toxin i just ditt fall beror helt på individuella förutsättningar. Beror ditt gummy smile på en stark muskulatur i överläppen så går det oftast att behandla.

Är utgångsläget en stark muskel i kombination med en tunn överläpp så kan man motverka detta genom att kombinera en botoxbehandling med en behandling med fillers i överläppen. På så sätt täcker man upp tandköttet i två steg och upphäver effekten av ditt gummy smile.

För att avgöra om vi kan hjälpa just dig och din situation måste du boka in en konsultation så att vi får se över dina individuella förutsättningar.

Hur går botoxbehandlingen mot gummy smile till?

Innan behandlingen kommer din behandlare att prata med dig om smärtlindring. Eftersom alla människor har olika preferenser och känslighet finns det olika alternativ att välja på som t.ex. bedövningskräm eller nedkylning med is. Du kommer även att fotograferas där bilderna sparas i din journal för att påvisa tydliga resultat efter behandling.

Själva behandlingen går till så att man lägger ett par stick i muskeln nedanför näsan. Det kan sedan ta upp till 14 dagar innan man ser en förbättring.

Vanligtvis bokar vi in dig på ett återbesök efter 14 dagar för att se hur det ser ut och om behandlingen behöver kompletteras med en så kallad touch up.

Hur länge håller en behandling av gummy smile med botulinum toxin?

En behandling av gummy smile med botulinum toxin håller ca 3-6 månader. För att få ditt resultat att hålla så länge som möjligt efter det första behandlingstillfället rekommenderar vi en påfyllnad efter 3 månader.

Viktigt att veta innan man behandlar sitt gummy smile med botulinum toxin

Precis som inför alla injektionsbehandlingar skall du försäkra dig om att du går till en klinik där samtliga injektionsbehandlare är medicinskt utbildade och är leg. sjuksköterskor eller leg. läkare. Försäkra dig om att de produkter som används är välbeprövade och godkända.

På MyBotox Clinic i Göteborg värderar vi patientsäkerheten mycket högt och vi erbjuder endast muskelavslappnandeprodukter av högsta kvalitet. Vi använder oss uteslutande av produkter som är CE märkta, välbeprövade och mycket noga utvalda. Våra två leverantörer är de absolut största på marknaden. Samtliga MyBeauty Clinic`s behandlare är leg. sjuksköterskor, leg. tandläkare eller leg. läkare och är certifierade av Estetiska Injektionsrådet.

Har du fler frågor eller funderingar om behandling av gummy smile med botulinum toxin eller någon annan av våra behandlingar så boka in dig på en kostnadsfri konsultation med någon av våra leg. sjuksköterskor/tandläkare så berättar vi mer om vad vi kan göra för just dig.

Varmt välkommen till oss på MyBotox Clinic i Göteborg!