Brotox, även känt som Botox för män 🧔


Hej alla läsare! Hoppas ni haft en fin jul och en härlig start på året. Årets första inlägg här på botoxbloggen kommer tillägnas alla er män där ute! Det finns nämligen ett begrepp för män som gör botox, nämligen "Brotox". Ni som vet, ni vet...

Brotox i användning

Kan män ha användning av botox?

Ofta kommer frågan från våra manliga kunder, vilket vi stolt har en hel del av, vad andra män kommer till kliniken och gör för behandlingar. Då även män önskar att vara rynkfria och släta så är toxin för antirynkbehandlingar rätt svar! Ansiktsmuskulaturen fungerar precis som vilka andra muskler i kroppen, en vältränad muskel blir stor och stark samtidigt som en otränad muskel minskar samt försvagas. Det som särskiljer ansiktsmuskulaturen mot resterande del av kroppen är att vi oftast inte tänker på att vi använder den, därav kan våra bekymmersrynkor framträda trots att vi inte känner oss särskilt bekymrade.

Att en toxinbehandling skulle göra oss uttryckslösa är en myt! ...eller om något en ordentlig överdosering! Med toxin ser vi helt enkelt avslappnade ut i övre delen av ansiktet. Ofta när det kommer till våra manliga, nya kunder har de haft en kompis som prövat botox och först då insett hur fint och naturligt det kan se ut! Målet med toxinbehandlingar är aldrig onaturliga resultat eller uttryckslösa resultat.

Skillnaden på botoxbehandlingarna

Män har generellt sett starkare ansiktsmuskulatur än kvinnor vilket gör att ni ofta behöver en större dos för att uppnå önskad effekt. Just vilken dos som passar dig får vi pröva oss fram. Det är även högst individuellt hur avslappnad en önskar att vara.

Vissa män precis som kvinnor, önskar att vara helt avslappnande om exempelvis pannan, medans andra vill ha kvar viss motorik om ögonbrynen. Viktigt är också att tänka på att desto djupare en rynka är samt om rynkan ligger kvar i huden trots att du är helt avslappnad kan man även behöva jobba med huden och hudvård som komplement till toxinbehandlingen. Rynkor uppkommer till följd av att huden som upprepade gången vikt sig, på grund av att underliggande muskel spänner sig och slappnar av, tappar sin bindväv. Rynkan blir därmed en skada i huden och betydligt svårare att jobba bort när den väl satt sig. Därav bör du börja med botox innan skadan i huden (rynkan) blir för djup!

Testa Brotox idag!

Är du nyfiken på Brotox? Eller du kanske har en partner som du önskar se lite mindre bekymrad ut? Kontakta oss eller boka en konsultation hos någon av våra injektionsbehandlare på vår hemsida.

5 Feb 2020

Boka botoxbehandling eller konsultation