Hyperhidros – även kallat överdriven svettning


Hej och välkommen tillbaka till botoxbloggen! Dagens inlägg kommer att handla om svett. Underbart samtalsämne, eller hur. Alla människor svettas! Om det så är när du tränar, blir nervös, när klimakteriet kallar eller gärna sporadiskt när du minst önskar det. Jag tror nog att vi alla någon gång glömt deodoranten mitt i morgonstressen och därav fått gå till jobbet otroligt självmedvetna och osäkra.

Hyperhidros – även kallat överdriven svettning

Det finns behandling mot överdriven svettning

Svettandet är inget vi kan kontrollera men med god hygien samt hjälpmedel som diverse deodoranter och antiperspiranter kan vi ta bort oönskade blöta ringar i tröjan och dålig lukt, i alla fall några timmar på dagen.

Lider du av onormal eller överdriven svettning, även kallat hyperhidros, får du väldigt liten eller utebliven effekt av ovanstående hjälpmedel och god hygien är dagligen en kamp när du svettas på nytt redan i duschen. Denna grupp av människor kan känna sig otroligt osäkra i sociala sammanhang då tillståndet kan hindra en från närhet, relationer och yrkeslivet.

Det som händer i kroppen är att när vi svettas aktiveras våra svettkörtlar via nerver kopplade till hjärnan, detta för att kroppen skall kunna kylas ner exempelvis vid träning. Genom att vi svettas kan kroppen naturligt reglera temperaturen.

Vi använder botox som behandling mot Hyperhidros

När vi injicerar muskelavslappnande medel, även kallat botox, där svettkörtlarna är som mest aktiva "avaktiverar" vi svettkörtlarna. Det allra vanligaste området vi behandlar är armhålor men också händer, fötter och kring hårfästet på huvudet. Behandlingen, som vi kallar för Botox mot svettningar, kan utföras på dig även om du inte lider av överdriven svettning utan endast önskar bli svettfri.

Eller varför inte ge bort en behandling till någon du håller kär och som du eventuellt tycker behöver en bättre kroppsodör…

Har ni frågor eller är nyfikna på behandling är ni alltid välkomna att boka en konstnadsfri konsultation hos någon av våra injektionsbehandlare.

Hoppas att ni får en trevlig (och doftfri) helg!

4 Dec 2019

Boka botoxbehandling eller konsultation