Info för rätt beslut om Botox


Som du säkert redan vet används botox till många typer av behandlingar. De vanligaste behandlingarna är mot rynkor, svettningar, migrän, tandgnissling och mot spasmer. När det gäller skönhetsingrepp så är botox en av de mest studerade medicinska behandlingarna i världen.

Rätt beslut om botox

Botox används idag i 78 länder och över 11 miljoner behandlingar har utförts. De som får utföra botoxbehandling är legitimerade läkare, sjuksköterskor och tandläkare. Alla behandlare hos oss på MyBeauty Clinic har lång erfarenhet av botox. Samtliga har även flertalet certifikat inom området.

Botox för skönhetsbehandlingar

En botoxbehandling gör att dina muskler slappnar och vilket i sin tur gör att din hy blir slätare och ser yngre ut. De flesta behandlingar görs för att behandla rynkor till exempel:

 • i pannan
 • mellan ögonbrynen
 • runt ögon och mun
 • runt näsan
 • kring munnen

 • Botox kan även användas för att:

  • göra ögonbrynslyft
  • neddragna mungipor
  • släta ut en skrynklig haka
  • lyfta överläppen och ge en sensuellare mun.

  För att få en botoxbehandling måste du ha fyllt 18 år.

  Du ska alltid få gratis konsultation

  Alla seriösa företag i branschen kommer att ge dig en gratis konsultation för att ta reda på om botox är rätt behandlingsmetod för dig. Hos oss på MyBeauty Clinic börjar vi alltid vår behandling med att ställa ett antal frågor så att du får berätta om vilka problem du lider av. På så sätt kan vi avgöra vilken behandling som passar just dig bäst och vad du kan förvänta dig av behandlingen. Naturligtvis är denna konsultation helt gratis och en förutsättning för att få behandling hos oss.

  Så här går en botoxbehandling till

  När du och din behandlare har gått igenom processen ovan så tar själva behandlingen oftast inte mer än 10-20 minuter, beroende på hur många områden som du vill behandla. Du kan även kombinera din botoxbehandling med till exempel fillers vid samma tillfälle. Du kan göra behandlingen direkt efter konsultationen, men i de flesta fall kan det vara en bra idé att gå hem och fundera igenom ditt beslut innan du bestämmer dig.

  När du väl bestämt dig för att göra en botoxbehandling så går det till så här: Behandlaren tvättar först av området som ska behandlas. Sedan injicerar behandlaren en liten mängd botox med en tunn nål på det område som du vill behandla. Det känns inte mer än ett litet stick. Om du vill kan du naturligtvis få bedövning hos oss på MyBeauty Clinic i Göteborg.

  En annan sak som många undrar över är om man kan få några biverkningar av botoxbehandlingar. Ja, det kan man få. Men de är få. Du kan till exempell få lite rodnad och en mindre svullnad direkt efter behandlingen. Men de försvinner oftast inom ett par timmar. Vissa kan även få mindre blåmärken som går bort inom några dagar.

  Så här länge håller behandlingen

  Vanligtvis håller en Botoxbehandling mellan 3-12 månader. Det är individuellt och beror på var på kroppen du utfört behandlingen. De flesta går ungefär var fjärde månad och gör en ny behandling.

  Kom ihåg att du får gratis konsultation av våra botoxexperter. Varför inte kontakta oss nu när du har det i tankarna? Ring 031-788 55 50 eller maila [email protected].

  31 Oct 2017

  Boka botoxbehandling eller konsultation