Masseter botox mot tandgnissling


Hej alla fina läsare och välkomna till ännu ett inlägg på botoxbloggen. Dagens inlägg kommer att handla om behandlingar med toxin (botox) i massetermuskeln, även kallad tuggmuskeln.

Masseter botox mot tandgnissling

Huvudvärk? Öm kring käkarna? Lös det med botox!

Brukar du vakna med huvudvärk på morgonen? Ömmar det kring käkarna ofta? En av orsakerna till detta kan vara att du gnisslar eller pressar tänderna. Du kanske redan har fått skador på dina tänder till följd av detta. Tandgnissling sker oftast omedvetet exempelvis när du sover. Gnisslar du eller pressar tänder är oftast denna muskel väldigt stark.

Om du lägger handen framför din käkvinkel och pressar käkarna mot varandra, precis som du gör när du tuggar mat, kan du känna muskeln spänna sig. Detta är Massetermuskeln. En stark tuggmuskel kan även ha effekt på estetiska resultat, att du får en rundare ansiktsform i nedre ansiktet. Alltid vid konsultation av käkvinklar och kunder som önskar att smalna av eller förfina konturer av området, gör vi först en bedömning av tuggmuskeln och hur stark den är. Har vi en stark muskel, då börjar vi med att injicera botox. Resultatet blir en mer definierad kontur av käklinjen och ett smalare ansikte. Ofta räcker det som ensam behandling att hjälpa kunden nå önskat resultat.

Genom att vi injicerar muskelavslappnande medel som botox kommer denna muskel att slappna av och inte arbeta lika hårt. Du kommer fortfarande kunna tugga och äta din mat precis som vanligt.

Unna dig frihet med en Masseter botoxbehandling

Låter denna behandling som något för dig? Eller är du nyfiken och har fler frågor? Kontakta oss eller boka en konsultation hos någon av våra injektionsbehandlare på vår hemsida.

Ha en fin dag!

20 Jan 2020

Boka botoxbehandling eller konsultation